Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

BRAINY BAND - Numberloor - Számlift társasjáték

Ár:
5.990 Ft
Válaszd termékeinket ajándékcsomagolással!
Ajándékcsomagolás (Teljes kosártartalomra értendő) Ajándékcsomagolás (Teljes kosártartalomra értendő)
500 Ft
Menny.:db
Cikkszám: CC109
Gyártó:
Szállítási díj: 989 Ft
Elérhetőség: Raktáron (szállítás másnapra)
Várható szállítás: 2022. december 07.

Szeretnél szárnyalni a matematikában? 

Repülj velünk a fellegekbe a Numberloor kártyajáték segítségével és szerezz játszi könnyedséggel szilárd alapokat a matematika világában! A Numberloor társasájáték révén minden gyerek számára izgalmas élménnyé és felhőtlen szórakozássá válik a matekozás. Könnyed játék közben sajátíthatja el a számok sorrendiségét, az összeadás és kivonás rutinját. Nincs többé kényszer és nem szeretem feladatok!

Leírás

Hogyan lehet játszani a Numberloor társasjátékot?

Miután megkeverted a pakli, csapj fel egy emelet- és egy léggömb kártyát (ez utóbbin mindenképpen legyen szám).

A cél, hogy elsőként szabadulj meg a kezében lévő emeletkártyáktól, a léggömbkártyák felhasználásával.

A soron lévő játékos annyi kártyájától szabadulhat meg, amennyitől tud az adott körben, de legalább egy emeletkártyát mindenképpen le kell raknia.

Az emeletkártya paklira a következőképpen lehet kártyát lerakni:

1. Ha az emeletkártya száma megegyezik a felső kártyán lévő emeletszámmal. Pl.: emelet [1] az emelet [1] kártyára lerakható.

2. Ahányadik szintre kerülsz felfelé vagy lefelé, ha a pakli tetején lévő léggömb számának megfelelő emeletet mész adott irányba. Pl.: ha a pakli tetején 5-dik emelet és 3-as léggömb kártya látható, akkor 2-es (azaz 5-3=2), vagy 8-as emeletkártya (azaz 5+3=8) rakható le.

Ha a soron lévő játékos egy kártyát sem tud lerakni, két kártyát húz a pakliból és újra próbálkozhat. Ha a húzás után sem tud, vagy nem akar lerakni, akkor „passzolhat” és a soron lévő játékos következik. Ha a pakliból elfogy a kártya, akkor a már kijátszott kártyák ismét visszakerülnek  a játékba. 

A soron lévő játékos a léggömb paklira bármikor, bármelyik számú léggömbkártyát lerakhat, és dönthet úgy is, hogy egyetlen kártyát sem rak le. Ebben az esetben a legfelső léggömbkártya marad az aktív kártya. A soron lévő játékos tetszőlegesen váltogathatja az emelet- és a léggömbkártyák lerakását, egymás után több emelet- és léggömbkártyát kijátszva, feltéve, hogy legalább egy emeletkártyát le tud rakni adott körben.

Amikor a játékos a kezében lévő összes emeletkártyáját lerakta, az összes megmaradt léggömbkártyáját a léggömb paklira teszi, és befejezi a játszmát.

Ha egy játékos lerakja a kezében lévő összes kártyát, nyer egy csillagot, majd újra kap hat kártyát. A soron következő játékos folytatja a játékot. A játékot az nyeri, aki elsőként gyűjt be 5 csillagot (2-3 játékos esetén) ill. 3 csillagot (4-5 játékos esetén). 

Mitől olyan izgalmas kártyajáték a Numberloor?

A játék dinamikus és folyamatos koncentrációt igényel, hiszen mind az emeletkártyán, mind  a léggömbkártyán lévő számok állandóan változnak, így a matematikai "feladatok" is pörögnek. Ráadásul nem egyszerűen egy elénk rakott műveletet kell elvégezni, hanem előre ki kell gondolni a kártyák lerakásának sorrendjét, ill. művelet irányát is, azaz összeadni vagy éppen kivonni érdemes ahhoz, hogy a legtöbb kártyától megszabaduljunk.  

A Numberloor lehetőséget biztosít tudásszint szerint különböző nehézségi fokozatok szerinti játékváltozatokra: a legkisebbeknek elegendő az adott szám szomszédjait felismerni és azokat lerakni, míg a nagyobbak a speciális kártyák bevonásával további kihívások elé állíthatják játékostársaikat és még élvezetesebbé tehetik a játékot.

Kik játszhatják a Numberloor társasjátékot?

A Numberloor társasjátékot, könnyített szabályok mentén akár 4 éves kortól is lehet játszani, de a feltétel kártyák nehézségi fokozatai szerint különböző életkorú gyerekek, illetve felnőttek számára is ajánlott.

A feltétel kártyák három nehézségi szint szerint kerültek csoportosításra, így a fiatalabb, vagy kevésbé rutinos gyerekek fokozatosan gyakorolhatják az egyes szinteket.

Milyen készségeket fejleszt a Numberloor társasjáték?

A Numberloor kártyajáték azon túl, hogy remek szórakozás minden korosztály számára, kiváló segítséget nyújt az általános iskolai, alapszintű matematikai ismeretek elsajátításához.

  • Előre és visszafelé számlálás
  • Összeadás és kivonás gyakorlása számjegyek segítségével
  • A 10-es számkörben való számolás

Mindemellett a Numberloor remekül fejleszti a gyors gondolkodási készséget, a koncentráló képességet és kombinációs készséget.


Kukkantsd meg, hogy működik!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Díjnyertes játék? Nem
Életkor 4 - 5 éves korig
Fejlesztési terület Iskola Előkészítés
Játékkategória Tanulást Segítő Játékok

Keresés