Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

BRAINY BAND - Chronoflight - Gazdálkodj okosan az idővel társasjáték

Ár:
8.490 Ft
Válaszd termékeinket ajándékcsomagolással!
Ajándékcsomagolás (Teljes kosártartalomra értendő) Ajándékcsomagolás (Teljes kosártartalomra értendő)
500 Ft
Menny.:db
Cikkszám: CC1011
Gyártó:
Szállítási díj: Többféle lehetőség közül választhatsz!
Elérhetőség: Nincs raktáron
Várható szállítás: 2023. szeptember 28.

Gazdálkodj okosan az idővel!

A Brainy Band új társasjátékával a ChronoFlight társasjátékkal egyszerre tanulhatod meg az óra leolvasását és gazdálkodni a megfizethetetlen kinccsel, az idővel.

Leírás

A ChronoFlight - Gazdálkodj okosan az idővel társasjátékban a játékosok egy óra számlapja körül lépkednek, miközben igyekeznek minél több tevékenységkártyától megszabadulni. A játékosoknak osztott tevékenységkártyákon 8 szabadidős tevékenység található a játszóterezéstől az olvasásig, mindegyiket megadott ideig (pl. 30 perc) lehet végezni és a rajtuk lévő szín alapján dől el, hogy adott időpontban végezheted-e vagy sem. A táblán négy különböző színű csík jelzi, hogy mettől-meddig lehet az adott tevékenységet végezni. 

Ahogyan a Brainy Band játékoktól már megszokhattad, most is különböző nehézségű játékokat játszhatsz. Az alapjáték mindenki számára remek lehetőség a játék alapjainak elsajátításához, ráadásul még a legfiatalabbak is játszhatják. A haladó változatokat csak azután érdemes játszani, ha már mindenki elsajátította az alapokat.

Alapjáték

Ezt a játékot akár 6 évesekkel is játszhatjátok.

Ebben a játékban csak a csillaggal jelölt 15, 30, 45 és 60 perces
tevékenység kártyákat és az egyik bábut kell használni.

Osszatok 5 lapot minden játékosnak az összekevert kártyapakliból. Helyezd a bábut a táblára délelőtt 9 órára (reggel, a nap kezdete). A játékosok az óramutató járásával megegyező irányban követik egymást. Az aznap legkorábban kelő játékos kezd :)

A soron lévő játékos egyidejűleg több aktivitást is végrehajthat, de adott színből egy körön belül csak egy kártyát rakhat le (azaz nem rakhat le két kék tevékenység kártyát). A tevékenységet úgy végezheti el, hogy lerakja a kártyát maga elé, a bábut pedig az azon látható percek hosszával előrébb lépteted. A bábu csak az óramutató járásával megegyező irányba léphet.

Minden egyes kártyát csak akkor lehet lerakni, ha a hozzá tartozó szín hosszából a bábutól időben előrefelé megmaradó rész legalább akkora, mint a kártyán látható idő. Azaz 30 perces piros kártya csak akkor rakható le, ha a piros vonal hossza a bábutól még legalább 30 perc hosszúságú.

Az illusztáción látható állásnál 75 perces piros, 30 perces sárga és 45 perces zöld tevékenységre van lehetőség. Így ha a játékos lerak egy 15 perces sárga kártyát, utána még letehet egy 30 perces zöld vagy akár egy 60 perces piros kártyát is.

A körnek akkor van vége, ha a soron lévő játékos már minden tervezett tevékenységet elvégzett. A tevékenység kártyákat maga mellé gyűjti, hogy a játék végén összeszámolhassátok. Ezután annyi lapot húz, hogy ismét 5 lap legyen a kezében, majd a soron következő játékos rakhat.

A játéknak akkor van vége, ha az összes kártya elfogyott a csomagból és már senki sem tud lapot rakni. A játékosok összeszámolják az összegyűjtött tevékenység kártyáik teljes idejét, és a legtöbb időt begyűjtő játékos nyer.

Nehezített változatok!

A nehezítő szabályok a játékosok életkorától függően lépésenként és egyszerre is bevezethetők.

  • középső óralap használata: a bábut nem csak a nagy óralapon, hanem a középen látható percmutatón is léptetni kell. Nem lehet lerakni azt a tevékenység kártyát, amelyik színen a percmutató áll. Az illusztráción látható állásnál például sárga színű kártya nem rakható le.
  • időgép kártyák: az órát át kell állítani a rajta szereplő időpontra.
  • összes tevékenységkártya használata: a 15-30-45-60 perces kártyák mellett a 20-25 ... 50-55 kártyák is játszanak.
  • színtiltó kártya: a soron lévő bármely játékos elé odateheti, aki csak akkor rakhat ilyen színű tevékenységet, ha már egy unyagilyen színű tevékenység kártyával feloldotta

Milyen készségeket fejleszt a ChronoFlight - Gazdálkodj okosan az idővel társasjáték?

A ChronoFlight társasjáték azon túl, hogy remek szórakozás minden korosztály számára, számos készséget is fejleszt.

  • óra számlapjának megismerése
  • a perc és óramutató megértése
  • az időmérés gyakorlati használata
  • percekkel történő gyors összeadás és kivonás elsajátítása
  • kombinációs készségek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Díjnyertes játék? Nem
Életkor 6 - 7 éves korig
Fejlesztési terület Matematika
Játékkategória Tanulást Segítő Játékok

Keresés