Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

BRAINY BAND - HurriCount Mathitude - SzámHurrikán Haladó társasjáték

Ár:
4.790 Ft
Válaszd termékeinket ajándékcsomagolással!
Ajándékcsomagolás (Teljes kosártartalomra értendő) Ajándékcsomagolás (Teljes kosártartalomra értendő)
500 Ft
Menny.:db
Cikkszám: CC102
Gyártó:
Szállítási díj: Többféle lehetőség közül választhatsz!
Elérhetőség: Raktáron (szállítás másnapra)
Várható szállítás: 2023. október 04.
Itt a népszerű HurriCount Számhurrikán kártyajáték haladó változata. A HurriCount számhurrikán társasjáték segítségével minden gyermek számára izgalmas élménnyé válik a matekozás, és úgy sajátíthatja el a matematikai relációkat és az összetett logikai feltételek használatát, hogy közben önfeledten szórakozik barátaival. Játékos előkészítő az algebra megértéséhez, mely kiválóan fejleszti a koncentrációt, a fejszámolást és a logikus gondolkodást.

Leírás

Hogyan lehet játszani a HurriCount számhurrikán társasjátékot?

A HurriCount Haladó változat szabályai megegyeznek az alapváltozatéval, azaz a játékosok egymás után csapják fel lapjaikat (melyeken különböző számú béka, madár vagy süni látható) és azt figyelik, hogy felcsapott lapok teljesítik-e a középen felcsapott feltétel kártyán látható logikai összefüggést. Aki először észreveszi a helyes megoldást, begyűjti a már felcsapott kártyalapokat, majd újabb feltétel kártya következik mindaddig, amíg a feltétel kártyák el nem fogynak, vagy a győztes kivételével minden játékosnak elfogynak a kártyái. Ha a feltétel kártyák elfogynak, a legtöbb lapot begyűjtő játékos nyer.

A haladó változatban a következő nehezítések teszik a nagyobb gyerekek, sőt a leendő matekzsenik számára is izgalmassá a játékot:

 • a feltételek bonyolultabbak, nem csak két mennyiséget kell összehasonlítani, hanem többszörös feltételeket (pl. 6-nál több süni legyen, de kevesebb mint 4 madár)
 • egyes állatos kártyákon kaméleon kártyák is szerepelnek (ugyanolyan színben mint a már kártyán lévő valamelyik állat), amelyeket azonban nem szabad beszámítani, amikor a feltételkártya teljesülését vizsgáljuk
 • az állatos kártyákon akár 10 állat is szerepelhet (így 5 játékos esetében 40-50-ig kell tudni fejben összeadni)
 • az állatos kártyákon nem csak egyfajta, de kétfajta állat is szerepelhet (pl. 3 béka, 4 süni)

Mitől olyan izgalmas kártyajáték a HurriCount számhurrikán?

A játék során még egyazon körön belül is folyamatosan változik a felfordított kártyákon látható állatok száma, ezért minden játékosnak folyamatosan figyelni kell és gyorsan össze kell tudnia számolni az éppen látható állatok számát.

Emellett a feltétel kártyák típusa is folyamatosan változik a játék során, ezért minden körben más és más típusú feltételre kell koncentrálniuk a játékosoknak:

 • állatok mennyiségének összehasonlítása: pl. több süni, mint béka, és legalább annyi madár, mint béka
 • állatok mennyiségének adott számhoz való viszonyítása: pl. békák száma több mint 8, a süniké pedig több mint 1
 • két állat mennyiségének összege vagy különbsége a harmadik állat mennyiségéhez vagy egy számhoz viszonyítva: pl. a békák és sünik összege kevesebb, mint a madaraké.

Kik játszhatják a HurriCount Számhurrikán társasjátékot?

A HurriCount társasjátékot, könnyített kártyákkal 7 éves (második osztályos) kortól lehet játszani, de a feltétel kártyák nehézségi fokozatai szerint 10 évesnél idősebb (negyedikes és felső tagozatos) gyerekek, illetve felnőttek számára is ajánlott.

A feltétel kártyák kétféle nehézségi szint szerint kerültek csoportosításra, a gyerekek fokozatosan gyakorolhatják az egyes szinteket.

Milyen készségeket fejleszt a HurriCount Számhurrikán társasjáték?

A HurriCount Számhurrikán kártyajáték azon túl, hogy remek szórakozás minden korosztály számára, kiváló segítséget nyújt az általános iskolai, alapszintű matematikai ismeretek elsajátításához.

 • különböző dolgok azonnal összeszámolása
 • mennyiségek összehasonlítása
 • matematikai relációk felismerése és rutinszerű használata
 • összetett matematikai feltételrendszerek elvégzésének gyakorlása
 • alapozás az algebrai egyenletek megértéséhez

Mindemellett a HurriCount Mathitude remekül fejleszti a gyors gondolkodási készséget, a koncentráló készséget és a reakcióidőt.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Díjnyertes játék? Nem
Életkor 6 - 7 éves korig
Fejlesztési terület Matematika
Játékkategória Tanulást Segítő Játékok

Keresés