Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

BRAINY BAND - Splittissimo - Tört a fejed! társasjáték

Ár:
5.990 Ft
Válaszd termékeinket ajándékcsomagolással!
Ajándékcsomagolás (Teljes kosártartalomra értendő) Ajándékcsomagolás (Teljes kosártartalomra értendő)
500 Ft
Menny.:db
Cikkszám: CC107
Gyártó:
Szállítási díj: 989 Ft
Elérhetőség: Raktáron (szállítás másnapra)
Várható szállítás: 2022. december 06.

Izgalmas és eredeti társasjátékra éhezel?

Kóstolj bele a törtekbe a világ legzamatosabb kártyajátékával, a Splittissimo-val, legyen számodra is gyerekjáték a törtekkel való számolás! Egy vadonatúj pizzériában, a Splittissimo-ban bármilyen méretben rendelhetsz pizza szeleteket! A vevők a lehető legkedvezőbb áron próbálhatják ki az ízletesebbnél ízletesebb pizzákat, ám a pizza futárokat próbára teszi, hogy villámgyorsan ki tudják választaniuk a megfelelő méretű szeleteket, a megrendelt feltétekkel. Nem elég az ízesítéseket tudniuk, profin kell számolniuk a törtekkel is!

Nem csak társasjátékként, hanem egyedül is játszható.

Leírás

Hogyan lehet játszani a Splittissimo társasjátékot?

A Splittissimot háromféleképpen is lehet játszani attól függően, hogy milyen életkorú és milyen tudásszintű gyerekek játsszák. Nincs játszótársad? Semmi gond, a Splittissimot egyedül is tudod játszani. 

A dobozban kétféle kártya található:

  • kerek pizzakártyák
  • négyszögletű megrendelés kártyák

Egyszerű játék

Ebben a változatban csak a kerek pizza kártyák játszanak.

A játékosok felcsapnak négy lapot középre és négy-négy lapot maguk elé.

A játék célja, a lehető legtöbb pizzát összegyűjteni úgy, hogy az éppen soron lévő játékos saját lapjait a középen található, velük egyenértékű lapokkal párosítja. A sorra kerülő játékos egy körön belül több alkalommal is párosíthatja saját kártyáit ill. a középen lévő lapokat. Bármilyen kombinációban párosíthatja a lapokat (pl. egyetlen saját kártyát két-három kártyával középről, két kártyát középről egyetlen saját kártyával stb.), amíg a saját kártyákon látható pizzák mennyisége megegyezik a középről elvett kártyákon található mennyiséggel (a pizza feltétek ennél a változatnál nem számítanak). Egy az egyben azonban nem cserélhetők a lapok!

A játéknak akkor van vége, ha már egyetlen játékos sem tud párosítani és az utolsó lap is elfogyott a pakliból. A nyertes az lesz, aki a legtöbb pizzát gyűjtötte be párosításai során.

Alapjáték

Ebben a játékban már mindkét típusú kártya játszik, a játék célja pedig annyi pizza rendelést teljesíteni, amennyit csak lehetséges.

Minden játékos 4-4 megrendelés kártyát kap, a kör alakú pizzakártyák pedig felfelé fordítva, három egyenlő pakliban az asztal közepére kerülnek.

A négyszögletes kártyákon egy tört és valamilyen feltét látható. A soron lévő játékosnak meg kell találnia a négyszögletes megrendelés kártyán szereplő méretű és feltétű pizzát. Ha sikerült megtalálni a hozzáillő kártyát, a játékos elveszi a pizzát, és a megrendelés kártyával együtt maga elé gyűjti. Egy megrendelés kártyát két vagy három pizzára is lehet cserélni, ahogy több megrendelés kártyát is be lehet cserélni egyetlen pizzára. Egyazon körben a soron lévő játékos addig veheti el a pizzákat, amíg párosítani tudja őket.

A lila hátterű speciális kártyák további lehetőségeket rejtenek! Az „egyedi megrendelés” kártyákkal a soron lévő játékos az összes olyan felfordított pizzát begyűjtheti, amelyen a kártyán látható feltétek találhatóak. A „lemondott rendelés” kártya kijátszása esetén pedig a soron következő játékos kimarad az adott körből.

A játéknak akkor van vége, ha már egyik játékos sem tud rendelést teljesíteni vagy az összes megrendelés kártya elfogyott. A nyertes az lesz, aki a legtöbb pizza rendelést teljesítette a begyűjtött kártyák alapján.

Nehezített pálya

Ez a játék hasonló az alapjátékhoz, de további szabályokkal egészül ki, melyektől a játék pörgősebb és izgalmasabb lesz.

1. A megrendelések kombinálhatók – több megrendelés kártya több pizzával is teljesíthető.

2. Az «Egyedi megrendelés» kártya bármikor felhasználható, függetlenül attól, hogy melyik játékos van éppen soron, illetve befejezte-e a saját körét. Ha a középen lévő pizzák megfelelnek az “egyedi megrendelésnek”, a kártya felhasználható.

Az a játékos, aki az «Egyedi megrendelés» kártyát kijátssza, átveszi a párosítás lehetőségét is, azaz rögtön ő következik, és annyi rendelést teljesíthet, amennyit csak tud. Ha befejezte, a sorban utána következő játékos folytatja (azaz a kör nem annál a játékosnál folytatódik, akit megszakított az «Egyedi megrendelés» kártya).

3. A játék végén a játékosok kezében maradt megrendelés kártyák («nem teljesített rendelések») büntető kártyaként számítanak. A végeredmény kiszámításához a játékosok által gyűjtött pizzákból ki kell vonni a nem teljesített rendeléseket. A speciális kártyák «egyedi rendelés» ill. «lemondott rendelés» egész pizzának számítanak.

Mitől olyan izgalmas kártyajáték a Splittissimo?

A kártyák folyamatos cserélődésének és a pizzaszeletek változatos elrendezésének köszönhetően minden körben újabb és újabb kihívások várnak a játékosokra, akiknek fejben el kell szakadniuk a tizes számrendszertől. Nem elég csak felfedezni a lehetséges párosításokat, azokat a kombinációkat kell megtalálni, amellyel a legnagyobb méretű pizza gyűjthető be. Lehet, hogy 5 kártya begyűjtése csak háromnegyed pizzát, míg 3 kártya kiválasztása akár két egész pizzát érhet.

Az akciókártyák révén pedig a szerencse és a gyorsaság növeli a játék izgalmát.

Kik játszhatják a Splittissimo társasjátékot?

Az egyszerű játékot azok a gyerekek is játszhatják, akik még nem ismerik a törtek fogalmát, ill. azok számtani megjelenítését, így már 6 éves kortól ajánljuk.

Az alapjáték 8 éves kortól, míg a nehezített pályát 10 éves kortól érdemes játszani, figyelembe véve természetesen a játékosok matematikai jártasságát és képességeit.

A kártyákon látható pontszámok révén három különböző nehézségi szinten lehet bármelyik játékváltozatot játszani. Ezért javasoljuk, hogy először a legkönnyebb játékkal kezdjetek, majd az egyes szintekben rutint szerezve emeljétek a tétet és nehezítsétek a feladatokat! 

Milyen készségeket fejleszt a Splittissimo társasjáték?

A Splittissimo kártyajáték nem csak remek szórakozás minden korosztály számára, de kiváló segítséget nyújt az általános iskolai matematika első komoly kihívásához, a törtek ismeretének elsajátításához és a törtek gyakorlati alkalmazásához.

  • arányossági összefüggések felfedezése és mennyiségek összehasonlítása
  • közönséges törtek felírása és a törtek egyszerűsítése
  • a törtekkel való műveletek – összeadás, közös nevezőre hozás - vizuális megértése

Mindemellett a Splittissimo remekül fejleszti a gyors gondolkodási és kombinációs készséget, a koncentrálást, a rendszerezést, illetve a "nehezített pálya" esetén a reakcióidőt.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Díjnyertes játék? Nem
Életkor 8 - 12 éves korig
Fejlesztési terület Iskola Előkészítés
Játékkategória Tanulást Segítő Játékok

Keresés