Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kaméleon - társasjáték és party játék

Ár:
8.990 Ft
Válaszd termékeinket ajándékcsomagolással!
Ajándékcsomagolás (Teljes kosártartalomra értendő) Ajándékcsomagolás (Teljes kosártartalomra értendő)
500 Ft
Menny.:db
Cikkszám: RS177
Gyártó:
Szállítási díj: Többféle lehetőség közül választhatsz!
Elérhetőség: Nincs raktáron
Várható szállítás: 2024. május 30.

Kicsoda is a kaméleon? A természet legkiválóbb rejtőzködője! Fogadjunk, hogy még te sem tudod kiszúrni őket!

Ebben a játékban majd kiderül! Bújjatok a kaméleon bőrébe, rejtőzzetek el éles eszetek segítségével a többiek szeme elől, és hagyjátok, hogy más vigye el a balhét! Te rájössz ki közületek a kakukktojás?

Könnyed, szórakoztató, díjnyertes játék, amely garantálja a jó hangulatot, a nevetést, ráadásul még a gyors észjárást is fejleszti.

Leírás

"Nem tudom elég magasra értékelni!" - the Dice Odyssey

A Kaméleon már megjelenésekor bezsebelte a UK Games Expo - Legjobb játékának járó díjat szellemes és eredeti játékmenetének, valamint egyszerűen értelmezhető, mégis izgalmas játékszabályainak köszönhetően! Ezen felül Tom Vasel, az egyik, ha nem a legismertebb név a társasjátékosok szakmájában szintén az egyik legnevesebb díjjal, a Seal of Excellence-el jutalmazta! A díjat a mintegy 250 ezer feliratkozóval és nézővel rendelkező Youtube csatornáján, a "the Dice Tower"-en osztotta ki. A társasjátékosok körében ez a díj olyan nagyságokba emelkedik, hogy valóságos verseny folyik az elnyeréséért, így a Kaméleon kimondottan az egyik legnevesebb játékok közé küzdötte fel magát már egyből megjelenése után!

"Imádom! Imádom!" - Tom Vasel

"Kifejezetten ajánlott!" - Board Gamer Girl

"Talán az egyik legmenőbb játékunk a polcon!" - Never Bored Gaming

Szereted az asszociációs játékokat és gyorsan pörög a nyelved, no meg az eszed? Akkor ne habozz, ez a játék pont neked való! De ne ess kétségbe, ha éppen nem mennek olyan jól ezek a dolgok, hiszen a Kaméleonnal seperc alatt belejöhetsz!

Bár a játék doboza a 14 éves kort lövi be ajánlottnak, valójában már kb. 8 éves kortól játszható, egy-két témakártya lehet ismeretlen még a kisebbeknek, de az könnyen kiküszöbölhető új témakártya húzásával, vagy sajátok kreálásával!

Hogyan játsszuk?

Minden kör kezdetén a játékosoknak kiosztunk egy-egy kódkártyát, amelyen egy 6 oszlopos és 8 soros táblázatot láthatunk. Ám itt jön a csavar: ezt a kódkártyát nem mindenki látja: valaki csak ennyit lát: Te vagy a kaméleon! Ő lesz a játék során a soron következő rejtőzködő! Ezután húzunk egy feladat, vagy témakártyát, amin egy 4x4-es táblázatot látunk, rajta különböző szavakat, az adott témának megfelelően!

Ha minden kártyát kiosztottunk, valamelyikőnk tudja, hogy ő a kaméleon, és már felfedtük a témakártyát, akkor dobunk a két kockával, amely kidobásával találhatjuk meg a kódtáblán a megfelelő betű és számjelet, amelyet a témakártyán kell megkeresnünk. A Kaméleon kivételével mindenkinek ugyanazt a szót lesz lehetősége megnézni, ő viszont, mivel nincs kódtáblája, nem lát semmit! Ha mindenki áttanulmányozta az adott feladványt, sorban, a dobótól kezdve mindenki mond egy-egy szót magához a feladványszóhoz kapcsolódóan. Vigyázz! Ne legyen túl általános, hogy a többiek azt higgyék, te vagy a titkos rejtőzködő, de ne is legyen túl egyértelmű, hogy a Kaméleon azonnal kitalálja a szót! A Kaméleonnak az a dolga, hogy figyelje a többiek szavait, próbálja meghatározni mi lehet az adott szó és közben olyan kapcsolódó állításokat/szavakat mondani, amely nem túl általános, de nagyon bakot sem lőhetünk vele!

Amint mindenki sorra került és mondott egy szót, szavazunk. (Kevesebb játékos esetén a szavak bemondása folytatódhat addig, ameddig mindenkinek lesz egy tippe a Kaméleon személyét illetően!) Szavazzunk egyszerre! Ha a többség nem a valódi Kaméleonra szavazott, a gazfickó sikeresen elmenekült, és ő kapja a pontokat! Ám ha kitaláltuk, ki a hunyó, akkor se igyunk a medve bőrére, hiszen még kitalálhatja, mi volt az eredeti, titkos szó, amit ő nem tudott, s ezzel szintén szerezhet pontot!

Figyeljünk szavainkra és gondolkodjunk előre, tereljük el magunkról a gyanút és közben figyeljünk környezetünkre, hogy sikeresen ráleljünk a rejtőzködő Kaméleonra!

3-8 játékosig, 14 éves kortól (inkább 8+)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Díjnyertes játék? Igen
Életkor Kamaszoknak, Serdülőknek, 13 - 17 éves korig
Fejlesztési terület Logikai Gondolkodás
Játékkategória Party játék
Téma szerint Vicces Játék

Keresés