Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kartográfusok társasjáték

Ár:
4.990 Ft
Válaszd termékeinket ajándékcsomagolással!
Ajándékcsomagolás (Teljes kosártartalomra értendő) Ajándékcsomagolás (Teljes kosártartalomra értendő)
500 Ft
Menny.:db
Cikkszám: RS115
Szállítási díj: Többféle lehetőség közül választhatsz!
Elérhetőség: Nincs raktáron
Várható szállítás: 2024. május 24.

Légy te a legjobb kartográfus az egész királyságban!

Parancsot kaptál, egyenesen a királynőtől, hogy rajzold meg, tervezd meg és tárd fel a királyság távoli, vad vidékeit! Rajzold meg az alakzatokat, töltsd ki őket mintával és igazodj a királynő kéréseihez, és szerezz hírnevet, hogy a végén te lehess az, akit Őfelsége megjutalmaz a Királyi Kartográfus címmel!

Leírás

Tárd fel az elfeledett földek még járatlan utait, hogy te lehess a Kartográfusok gyöngye az egész birodalomban!

Gimnax királynő elrendelte az északi földterületek birodalmához csatolását. Mivel Nalos Királysága igény tart e területre, a királynő szolgálatában álló térképészként a te feladatod lesz a táj feltérképezése. A királynő hivatalos rendeletekkel határozza meg, hogy milyen tájat értékel a leginkább, így ha sikerül az igényeit teljesíteni, komoly hírnévre tehetsz szert. Ám vigyázz, nem vagy egyedül a vadonban! A Dragul szembeszáll a területi igényeiddel, és előőrsöket küld, így befolyásuk csökkentésének érdekében körültekintően kell megrajzolnod a határokat. Szerezd meg a királynő által áhított földterületeket, és te lehetsz a királyság legnagyobb térképésze!

Mit kell tudnia egy Kartográfusnak?

A kartográfusok, azaz a játékosok kártyákat felforgatva és azokhoz alkalmazkodva rajzolhatnak saját térképükre. A többi társasjátéktól eltérően, ebben a játékosoknak nincs saját köre, mindenki egyszerre, a saját tempójában játszik. Ez a játékmenet gondolkodós, könnyed, relaxáló ütemet biztosít a játékosoknak és engedi, hogy szabadon folyjanak az ötletek. Ám ez még nem minden! Igaz ugyan, hogy a játékmenet nyugodtabb és inkább a logikára épül, van lehetőség egy kicsit szabotálni is a többi kartográfust!

A játék dizájnja és ilusztrációi meseszépek, magával ragadóak, egy másik világba repíti a játékosokat. A grafikák vegyítik az ismert középkor jellegzetességeit, valamint a fantasy, fantasztikus, mágikus és misztikus világ tulajdonságait. Kísérteties, veszedelmes mocsarak, fák lombkoronái között megbúvó falvak, festői szépségű tájak, omladozó épületek, és természetesen mitikus lények várják a vakmerő térképészeket!

Nem szabad elfeledkeznünk a játék szívéről és lelkéről, a térképről sem, amely a térképészek legfőbb vagyontárgya! Még a játék megkezdése előtt minden térképész kapni fog egy saját térképet, amire majd rajzolhat. Minden játékosnak meg kell adnia saját nevét, illetve titulusát, továbbá nevet kell adnia birodalmának ahol él, és meg kell rajzolnia annak címerét!

Dióhéjban a feladat:

A játék négy évszakon keresztül tart, a játékosok célja, hogy mindeközben a lehető legtöbb pontot begyűjtsék. Első lépésként felfordítunk 4 királyi/királynői rendeletet, amelyek kvázi kikötésként, feltételként szolgálnak a térképészeknek - ezekkel szerezhetők meg az alapvető pontok. Minden évszakban két pontozási feltétel szerint kell pontozni: tavasszal: A és B feltételek, nyáron: B és C feltételek, ősszel C és D feltételek, télen pedig D és A feltételek. Minden évszak több körből tevődik össze, és minden körben 3 fázis van: feledezés, rajzolás, ellenőrzés.

A játék végén összesítjük az évszakok alatt összegyűjött pontokat!

Mit ajánl a Kartográfusok?

A Kartográfusok egy könnyen értelmezhető, mégis izgalmas, pörgős játék, amely remek kikapcsolódást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A térképrajzolgatá nem csak, hogy logikus gondolkodásunkat fejleszti, de kifejezhetjük kreatív oldalunkat is:

Tartozékok:

  • 100 kétoldalú térképlap (egy vadon és egy pusztaság oldallal)

  • 13 felfedezéskártya

  • 16 pontkártya

  • 4 rajtaütéskártya

  • 4 évszakkártya

  • 4 rendeletkártya

  • 4 ceruza

  • 1 szabálykönyv

1- bármennyi játékosig, akár 10 éves kortól!

Játékidő: 30-45 perc

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Díjnyertes játék? Nem
Életkor 8 - 12 éves korig
Fejlesztési terület Logikai Gondolkodás
Játékkategória Társasjátékok

Keresés